Skip to main content

Posts

Featured

Регенеративна нега на кожа - Безвременска убавина

Лозенка Павлевска Фармацевт | Dr. Hauschka Стратум Скин Центар, Скопје МК www.stratum.mk Процесите на старење на кожата се потполно природни и ни се случуваат на сите нас. Не можеме ништо да направиме за да го вратиме времето назад, но негата на кожа која ја поттикнува и подржува сопствената активност на кожата сигурно може да помогне во успорувањето на процесот нејзиното стареење. Др. Хаушка Регенеративниот серум и Регенеративната дневна крема се идеални препарати за зрела кожа кои ја користат силата на природата за да ја подржат и зајакнат виталноста на кожата. Што се случува на кожата во тек на стареење? Околу четирисетата година виталноста на кожата почнува да се намалува. Се намалува создавањето на себум и одржувањето на влажност што значи дека кожата е помалку заштитена, станува поосетлива и помалку отпорна на надворешните влијанија. Кожата станува посува и помалку еластична што резултира со создавање на бори. Иако и е намалена виталноста на кожата, таа се уште е при

Latest Posts

Нега на кожа: Заштити, Подобри, Зачувај

Специфична нега базирана на мудроста на природата

Ритамот носи живот